Forrázás, égés


Egy augusztusi este történései 2018-ból

Tegnap este minden másképp történt, mint ahogy terveztem. Dolgoztam a reggel leszedett uborkákkal, közben lestem  a TV műsort. A győri lányok BEK döntőt nyertek! Végig fej-fej mellett, izgalmas meccsen hosszabbításban sikerült megnyerni a meccset. Véletlenül kapcsoltam erre az adóra de óriási izgalommal figyeltem végig a mérkőzést. Mire az uborka felöntőlevéhez értem, azon gondolkodtam, vajon miért vártam annyira az esti focimeccset, amikor a kézis lányoktól egy óra alatt 50 gólt lehet látni. Nem vagyok oda a fociért, de nézni akartam, hiszen mégiscsak egy magyar csapat próbált játékban maradni, hátha csoda történik a fiúkkal is…

Házimunka közben általában  megy valami unaloműző műsor, eddig ebből soha nem volt semmi gondom. Tegnap viszont a forró vizes fazékkal a kezemben megbotlottam, és magamra öntöttem a lé egy részét. Szerencsére nem dobtam el mindet, csak visszatettem a tűzhelyre, de a bal kezem be kellett tenni a folyóvíz alá. Hosszú percekig hűtöttem, és senkinek nem kívánom, amit közben éreztem. Erre a kezemre fröccsent a legtöbb forró lé, fájt annyira, hogy a többi kisebb égéssel ne törődjek.

Szerencsémre volt itthon használható állapotban levő ALOE FIRST, és még tartalék flaska is. A folyóvizes hűtés után ráfújtam egy réteget, ami azonnal csillapította a fájdalmat kb. 80%-kal. Örültem is kb. fél percig, de fájt újra. Azonnal fújtam újra és újra. Félpercenként, percenként később egyre ritkábban, és családi segítségként kaptam mélyhűtött babot is borogatás gyanánt. Mondanom sem kell, milyen éjszakám volt. Fújam, fájtam, borogattam. Fájdalomcsillapítót nem akartam bevenni, amíg nem feltétlenül szükséges, de Firsttel, borogatással aludni is sikerült, ha megszakításokkal is.

Reggelre örömmel láttam, hogy fennmaradt a bőröm. Nem hólyagosodott fel a kezem -a másik karomon és a lábamon azért lett egy-egy pötty-csak viszket és picit feldagadt a kézfejem. Kicsit piros a bőröm, de már nem fáj, és néha fújnom kell. Bár újra kellett tervezni az esti és mai programot, szerencsésen túl vagyok egy csúnya forrázáson.

A forrázás nyomai

Másnap reggel már nem éreztem fájdalmat, csak kicsit húzódott a bőr, ezért fújtam továbbra is, és aloe vera zöld krémmel kenegettem. Picit hámlott kb. két héttel később, de addigra már egészséges új bőr volt alatta.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

* A hozzászóláshoz el kell fogadnod az adatvédelmi tájékoztatót.

*

Elfogadom.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .